Spelmissbruk

Det är också relativt vanligt att personer som försöker bli professionella oddsjagande hamnar i spelmissbruk vilket kan ge svåra konsekvenser. Istället för att spela bort sina pengar på chans är det verkligen att föredra att placera sina pengar och sin tid i fonder eller aktier. Forskning visar att antalet spelberoende ökar under de stora mästerskapen Em och Vm men också under kvalspelen till turneringarna.

Spelar du för mycket

Det är svårt att säga vad det innebär att spela för mycket men det finns två faktorer som man kan utgå ifrån. Tid som man lägger på spel samt hur mycket pengar man lägger på spel. Hur mycket tid är för mycket och hur mycket pengar som är för mycket beror på personen som spelar.

För dig som spelar

Det sättet som man kan avgöra om man spelar för mycket är om spelandet går ut över sitt eget eller andras liv på ett negativt sätt. Blir semestern inställd på grund av spelandet eller väljer du att sitta hemma en helg för att spela istället för att umgås med familj eller vänner spelar du för mycket. Man måste komma ihåg att spel i slutändan hamnar om tur och att det i längden i det närmsta är omöjligt att gå med vinst på spel och att spel är konstruerade för att man inte ska vinna.

Om du känner att du eller någon du känner hamnat i riskzonen för spelberoende finns det flera olika sorters hjälp att få. Bland annat Spelberoende.se och Spelalagom.se