Spara pengar på försäkringar

Försäkringsbolagen vill ofta hävda att man sparar pengar genom att samla alla sina försäkringar hos samma bolag. Så är inte alltid fallet. Undersökningar visar att lojalitet gentemot försäkringsbolag inte lönar sig ekonomiskt. Om man väljer rätt boende- och bilförsäkring kan ett hushåll spara tusentals kronor per år.

Villaförsäkring

Villaförsäkring är inte samma sak som villahemsförsäkring vilket många tror. Skillnaden är att villahemförsäkringen täcker både den vanliga hemförsäkringen samtidigt som den täcker själva husets försäkring. Villaförsäkringen å andra sidan täcker bara villan i sig, det vill säga byggnaden och inte det som finns i den. Glöm inte att se över om du har en hemförsäkring genom till exempel ditt fackförbund, många står med bubbla försäkringar utan att veta om det.

Försäkringstips

Det man istället bör se till när man väljer försäkringar är sina egna behov och om det är möjligt, individanpassa försäkringen. Det man inte får glömma bort är att man absolut inte ska kompromissa med sina försäkringar, det är inte värt att ta en billigare försäkring om den innebär sämre skydd för nära och kära. Poängen är att det går att hitta bra försäkringar som inte behöver vara lika dyra. Bor du i en nyare fastighet finns ofta möjlighet att få en billigare premie, till exempel Jutabo nybyggnationer är mycket billigare försäkringsmässigt än en gammal villa. Detta är värt att väga in när det är dags att köpa fastighet.

Jämföra försäkringar

Ska man ha en billig försäkring måste man jämföra försäkringsbolag mot varandra. Här gäller det att inte vara lat och ta första bästa försäkring. Men orkar man lägga tid på att jämföra finns det en hel del pengar att spara. Ett tips är att använda sig utav Compricer som gör det enkelt att jämföra försäkringar.