Villaförsäkring

Det är viktigt att göra skillnad på villaförsäkring och villahemförsäkring. En villaförsäkring ger ersättning för skador på själva huset. Sådana skador kan till exempel vara angrepp av hussvamp eller skador som uppstår till följd av att blixten slår ner eller att värmepannan går sönder. Det inkluderar också ersättning för stöld av exempelvis trädgårdsmöbler som inte förvaras inne i huset. Med en villahemförsäkring ingår också sådant som vanligtvis täcks av en vanlig hemförsäkring, det vill säga skador som uppstår på dina ägodelar. Det ger också en försäkring för er som bor i huset. Vid val av villaförsäkring gör du också rätt i att se dig om efter en miljövänlig villaförsäkring. WaterCircles villaförsäkring och villahemförsäkring är miljömärkt, vilket innebär att den uppfyller Naturskyddsföreningens hårt ställda krav på miljöanpassningar. Se till att välja en försäkring som både uppfyller ditt behov, och som lirar med dina värderingar. En investering i miljön är en investering i framtiden och kommande generationer.

Försäkringstips

Det man istället bör se till när man väljer försäkringar är sina egna behov och om det är möjligt, individanpassa försäkringen. Det man inte får glömma bort är att man absolut inte ska kompromissa med sina försäkringar, det är inte värt att ta en billigare försäkring om den innebär sämre skydd för nära och kära. Poängen är att det går att hitta bra försäkringar som inte behöver vara lika dyra. Bor du i en nyare fastighet finns ofta möjlighet att få en billigare premie, till exempel Jutabo nybyggnationer är mycket billigare försäkringsmässigt än en gammal villa. Detta är värt att väga in när det är dags att köpa fastighet.

Jämföra försäkringar

Ska man ha en billig försäkring måste man jämföra försäkringsbolag mot varandra. Här gäller det att inte vara lat och ta första bästa försäkring. Men orkar man lägga tid på att jämföra finns det en hel del pengar att spara. Ett tips är att använda sig utav Compricer som gör det enkelt att jämföra försäkringar.